skip to Main Content

Hoe kun je beter laten zien wie je bent als Business Center dan de verhalen achter de gevestigde ondernemingen te vertellen. Onze ondernemers maken immers de sfeer! In de rubriek ‘5 vragen aan..’ stellen we de huurders een aantal vragen. Waar staat je onderneming voor? Wat is jouw doel met je onderneming? En voor wie ben je er? Lees verder voor het verhaal van Ivo Philipsen, geïnspireerd door de FIRE-beweging en werkend met een duidelijk doel voor ogen.

Kan jij jezelf en jouw bedrijf kort voorstellen?

“Ik ben Ivo, 47 jaar en woon al mijn hele leven in Voorschoten. Oké, op een klein uitstapje naar Leiden en Noordwijk na dan. Ik heb 2 kindjes, ben getrouwd. Op dit moment heb ik 2 banen. Naast mijn vaste baan ben ik ook franchisenemer binnen Beleggingspanden Financiering of kort BPF.”

“De reden? Ik hoop rond mijn 50e dusdanig passief inkomen te hebben opgebouwd, dat ik het wat rustiger aan kan doen. Niet dat ik helemaal stop met werken hoor! Maar ik hoop dat tegen die tijd de druk er een beetje vanaf is. Op een gegeven moment kom je namelijk op een leeftijd dat je na gaat denken over ‘het leven’. Is er meer dan werken voor een baas? Geïnspireerd op de, uit Amerika overgewaaide, FIRE-beweging heb ik mij aangesloten bij Beleggingspanden Financiering. Met een team van 35 financieel specialisten en een club investeerders financieren als één van de weinige kantoren beleggingspanden in de breedste zin van het woord.”

Wat is jouw grootste doel in jouw bedrijf?

“Uiteindelijk is mijn hogere doel om als franchisenemer te komen tot voldoende passief inkomen. Geld dat voor je werkt, zeg maar. Zo investeren anderen bijvoorbeeld ook in goud, crypto of kunst. Het gevoel dat de druk van het ‘moeten werken’ eraf is, dat lijkt mij echt bevrijdend. Niet dat ik helemaal stop met werken hoor! Via Beleggingspanden Financiering kom je toch ook in een andere wereld terecht. Ik zie het wel zo voor me dat ik bijvoorbeeld wel iets met vastgoed blijf doen.”

Waar begin jij je dag altijd mee?

Mijn werkdag start om 5:30. Dan werk ik eerst een uurtje en fiets ik naar de sportschool in Leiden. Ik ben dan rond 8:30 thuis en zeg mijn kids gegdag voordat ze naar school gaan. Daarna ga ik naar House of Vision!

Waarom ben jij bij House of Vision gekomen?

“Ik was voor mijn franchisewerk op zoek naar een externe locatie. Ik heb veel bedrijfsverzamelpanden gezien vanbinnen. Vaak een troosteloze bedoeling, waar je alleen goedemorgen zegt tegen de receptioniste en vervolgens de lift in stapt en je opsluit in je eigen kantoorruimte. In het najaar van 2020 kwam ik via via bij House of Vision uit. Ik had gelijk een goed gevoel. Het is een open ruimte, waar je écht contact hebt met andere ondernemers. Ik kreeg er direct energie van!“

Wat is jouw meest uitdagende klant/opdracht geweest?

“Vanwege het afketsen van een financiering elders, hadden we een kleine week om alles voor elkaar te krijgen voor dit stel. Dit betekent al het benodigde papierwerk aangeleverd krijgen, voorstel aanvragen bij een partij, deze door de klant laten goedkeuren en daarna door het proces ‘duwen’. Normaliter duurt dit wel 2-3 weken. Gelukkig was het taxatierapport aanwezig, waardoor ze uiteindelijk toch bij de notaris terecht konden op het afgesproken datum/tijdstip voor de overdracht. Het was even nagels bijten dus!”

Back To Top