skip to Main Content

1 Kan jij jezelf en jouw bedrijf kort voorstellen?

Ik ben Don en ik ben 25 jaar geleden, met toen nog mijn vriendin, in Voorschoten komen wonen. Inmiddels ben ik getrouwd en woon ik met mijn vrouw en 2 dochters in dit heerlijke dorp. Ik help mijn klanten op weg naar een elektrische auto en alles wat daarbij komt kijken: van laadpaal tot zonnepanelen. Ik heb zelf een aantal modellen voor de verkoop staan, maar help ook met zoekopdrachten en het vinden van een betrouwbare verkoper. Ik krijg namelijk niet zo zeer een kick van het verkopen van auto’s. Ik word blij van mensen die met een brede glimlach weglopen en waar we de perfecte match voor gevonden hebben. In de toekomst wil ik ook graag leasemodellen gaan aanbieden.

2 Wat is je achtergrond?

Ik werkte hiervoor bij ALD Automotive, een grote leasepartij. In Nederland niet heel bekend omdat veel white label gaat, maar het is wereldwijd na Leaseplan de grootste speler. Ik had leidde daar een team. Ik had daar inmiddels veel kennis opgedaan en een groot netwerk opgebouwd en besloot voor mijzelf te beginnen. Oorspronkelijk wilde ik mij focussen op elektrische busjes. Alles was rond tot de financiering aan toe. Ik weet nog goed dat ik op vrijdag 13 maart het huurcontract tekende. Twee dagen later gingen we volledig in lockdown! Paniek natuurlijk en alle kosten voor ondernemers gingen op de rem. Na 5 weken was ik klaar met wachten en ben ik ook personenauto’s gaan doen.

3 Waarom de focus op elektrisch?

Naast dat ik er veel kennis en ervaring had opgedaan in die wereld heb ik ook een behoorlijk netwerk daar. Dat is echt een voordeel als je als dienstverlener adviseert in zoekopdrachten of aankopen, maar natuurlijk ook voor de eigen verkoop. Daarnaast zag ik dat autodealers (semi-) elektrische auto’s ‘erbij’ deden. Zonde, want het is wel een andere tak van sport en natuurlijk de toekomst voor iedereen. Voorsorterend op die trend ben ik voor de focus op elektrisch gegaan en dat heeft gelukkig goed uitgepakt!

4 Wat is jouw tofste opdracht tot nu toe?

Natuurlijk is iedere blije klant die je weer een stukje verder hebt kunnen helpen gaaf, maar sommige verhalen blijven je nu eenmaal meer bij dan andere. Zo was er een mevrouw die haar man had verloren. Heel verdrietig natuurlijk. Zij hadden een vrij traditionele verdeling in het huishouden en meneer regelde eigenlijk altijd de financiële zaken. Na zijn overlijden had ze het financieel ook even zwaar gehad. Toen ze bij mij kwam, ging ze voor het eerst zelf een grotere aankoop doen. Het was zo mooi om dat vanaf de zijlijn mee te maken. Voor het eerst maakte ze zo bewust een eigen keuze over de aankoop van een auto en gaf ze écht zelf het geld uit. Wat dat met die vrouw deed, zal mij altijd bijblijven.

5 Hoe ben je bij House of Vision beland?

Het was niet zo zeer mijn eigen keuze in eerste instantie. Het pand waar ik eerst zat ging namelijk gesloopt worden. Ik had een ruimte nodig, het liefste in Voorschoten, maar veel aanbod was er niet. Dit was de enige optie in Voorschoten. Ik ben nu blij dat ik hier zit. Ons dorp is gewoon superleuk! Ik werk dichtbij huis, heb gezellige aanspraak van andere ondernemers binnen HoV en kan flexibel gebruik maken van de binnen en buitenruimte die ik hier heb.

Momenteel heb ik zo´n 20 auto´s staan op 300 m2. Mijn doel is wel om gestaag te groeien naar uiteindelijk zo´n 50 auto´s. Maar of dat nou 5 of 10 jaar duurt, dat maakt me niet uit. Ik wil genieten van de reis er naartoe.

Back To Top