skip to Main Content

Kan je jezelf en jouw bedrijf kort voorstellen?

Mijn naam is Michael van Sombroek, oprichter van Sombroek Golf Academy. Als golfprofessional help ik golfers zichzelf verder te ontwikkelen via privégolflessen. Ik combineer indoortraining met een simulatieruimte binnen House of Vision met een outdoor driving range bij de Rijswijkse Golfclub. Sombroek Golf Academy staat voor een persoonlijke aanpak, langere termijn begeleiding en training ondersteund door data en analyse. Deze krachtige combinatie maakt dat je kunt werken aan jouw persoonlijke verbeterpunten.

Wat is je achtergrond?

Dat ik later iets in de sportwereld ging doen was al snel duidelijk met een vader die een Master Degree had aan de Sporthochschule in Köln. Wij zijn letterlijk met sport opgegroeid thuis! Ik ben met golf begonnen rond 1990. Golfprofessional ben ik dus al meer dan 25 jaar. Toen ik een jaar of 15 was had ik al een handicap onder 8. Het was echter wel zo dat toen ik begon de golfsport echt voor de elite was. Je kon eigenlijk niet zeggen dat je golfde. Alleen polo was erger!

Via een sportcollega van mijn vader kwam ik voor het eerst met golf in contact. We begonnen wat ballen te slaan in de achtertuin, maar in de binnenstad van Köln was dat geen succes. Al snel verhuisde we naar het park en de driving range. Met wat geluk en goede kennissen kwam ik uiteindelijk in de amateurklasse van de eerste Liga terecht en ging het spreekwoordelijke balletje echt rollen.

Wat is jouw mooiste opdracht tot nu toe / klant die je is bijgebleven?

Ik heb inmiddels al meer dan 15.000 mensen lesgegeven. Daar zitten verschillende pareltjes tussen, zoals een Amerikaanse hoge militair bijvoorbeeld. Maar ook een leerlinge die nog maar 3 jaar geleden is begonnen. Zij heeft nu een handicap onder de 18. Hoewel ze dat helemaal zelf heeft gedaan, kan ik daar ook wel trots naar kijken. Dat je zo’n mooi resultaat kunt neerzetten met deze aanpak geeft zeker voldoening. Het is fijn als je ontwikkeling ziet. Dat hoeft niet per se uit talent te komen, maar kan dus ook zeker voortvloeien uit regelmatig trainen op persoonlijke verbeterpunten.

Hoe ben je bij House of Vision terecht gekomen?

Via Aad! Hij werd een leerling van mij via een van zijn eigen klanten. Mijn vorige locatie in Den Haag was in de binnenstad. Ik zocht eigenlijk iets daarbuiten. Voorschoten ligt wat dat betreft perfect tussen Amsterdam en Rotterdam in. De mensen die bij mij trainen zijn gelukkig welwillend om te reizen. En parkeren is gratis en kan ook nog eens voor de deur!

Back To Top